Blog

Zijn uw zonnepanelen mee gedekt in uw brandverzekering?

Juli 4, 2017
Zijn uw zonnepanelen mee gedekt in uw brandverzekering?

De snelle opmars van duurzame energie valt niet meer te stuiten. Dat is een goede zaak voor mens, milieu en portemonnee. Zo worden bijvoorbeeld zonnepanelen steeds vaker geïnstalleerd op onze daken. Het is belangrijk om dergelijke veranderingen aan de woning te melden bij uw verzekeraar. Op die manier blijft de verzekerde waarde van uw woning steeds de juiste.

Vermijd onderverzekerd te zijn

De aanwezigheid van zonnepanelen kan een impact hebben op de premiebepaling van uw verzekering. Als u zonnepanelen laat plaatsen, veranderen de kenmerken van uw woning en dient er misschien een hogere waarde verzekerd te worden. Ondanks het feit dat verzekeraar vaak wel een tolerantie toepassen is het belangrijk om de makelaar toch in te lichten.

À la carte

Het is belangrijk om met uw makelaar te bekijken welke dekkingen in uw woonverzekering allemaal zijn voorzien. De gekende basisdekkingen, zoals brand, glasbreuk, natuurrampen, ontploffing… gelden eveneens voor zonnepanelen.

Er kunnen voorwaarden zijn, zoals het feit dat de panelen eigendom moeten zijn van de verzekeringsnemer en geplaatst moeten worden door een erkend installateur. Een juiste plaatsing is belangrijk, niet alleen voor uzelf bij eventueel brand, maar ook voor anderen zoals de brandweerman die moet komen blussen. Zolang de panelen onder garantie vallen, is het mogelijk dat er geen dekking wordt voorzien.

Voor meer informatie, bel 057/40 10 69 ofwel mail naar info@nicolaes-verhille.be

Bron: AXA

Geschreven op 4 Juli, 2017 Brandverzekering Delen op facebook